Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Τα Πρωτα Λογακια...

Δεν θα ξεχάσω ποτέ την πρώτη φορά που ο Κωνσταντίνος μου γύρισε και μου είπε''μαμά παπαπω''μεταφραση ''μαμα σ'αγαπω'.Ειλικρινα συγκινουμε και τωρα που το γραφω,2,5 χρονια μετα.Για να μην αναφέρω την πρώτη φορά που με είπε ΜΑΜΑ και εγώ τρελή από την χαρά μου έτρεχα από πίσω του με το κινητό μου για να τον ηχογραφήσω,για να το ακούσει ο άντρας μου ο οποιος επέμενε ότι το παιδί θα πει πρώτα μπαμπά (το ειπε ακριβως 5 μερες μετα). Οταν βλεπεις ενα τοσο δα πλασματακι να προσπαθει να μιλησει και να σου εκφρασει την αγαπη του τοτε πραγματικα λιωνω.Ο Μαριος δε ενω νομιζα οτι λεει μαμα μετα λυπης μου διαπιστωσα οτι το μαμα ηταν μαμ μαμ,ετσι παει η χαρα μου.Πριν απο λιγο πηγα και φιλησα τον Κωνσταντινο μου για καληνυχτα,με αγκαλιασε σφιχτα και μου ειπε εν σε αφηνω να φυγεις,σε θελω κοντα μου,για παντα μαζι'.                                                             Εχω ενα σημειωματαριο και καθε φορα που μου λενε κατι καινουριο η περιεργο το γραφω.Προς το παρον ο Μαριος οι λεξουλες που λεει ειναι ''νταντα,μπαμπα,μαμ μαμ,ελα,γεια,γιαγια''...ελπιζω γρηγορα να προστεθει και το μαμα....Πειτε μου δικες σας αναλογες εμπειριες και πως νιωσατε...καληνυχτα σας και ονειρα γλυκα...

4 σχόλια:

  1. Kαλημερα Ρεβεκκα μου!Εμενα η Μαριλου μου με ειπε μαμα οταν ηταν 17 μηνων και αυτο το ακουσα απο το τηλ αφου δουλευα!!Ξεσπασα σε κλαματα εδω στη δουλεια και εκανα σαν χαζη αλλα ηταν η πιο ομορφη και γλυκια λεξη που ειχα ακουσει...Τωρα που ειναι πια 22 μηνων αρχιζει και μου λεει μαμα παπαω και λιωνωωω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εμενα ελεγε μονοσυλλαβες λεξεις δηλ.μπα κι εννοουσε μπαμπα...ελεγε μα κι ενοουσε μαμα!!!!ειχε πολυ πλάκα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ax! κοριτσάκι μου με συγκίνησες, μου θύμησες παλιές εποχές που είχα τα κορίτσια μου μωρά και σαν νέα έβλεπα σαν μικρό θαύμα κάθε τους λεξούλα.Μα πιο τρελλαμένος ήταν ο άνδρας μου που είχε ένα μαγνητόφωνο και έγραφε τη κάθε νέα λέξη τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτές οι στιγμές είναι "όλα τα λεφτά"! Καλά κάνεις και τις καταγράφεις. Ηχογράφησέ τα, είναι ακόμα καλύτερα να τα ακούει μετά από χρόνια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
Free Counters